Volt startade 2004 och erbjuder en meningsfull och anpassad fritidsaktivitet för ryttare som har särskilda behov. Detta gör vi genom att erbjuda en lugn stallmiljö, små ridgrupper och anpassade hjälpmedel.

Vi bedriver ridverksamhet enbart för personer med olika typer av funktionsnedsättning, så som ADHD/ADD, autism, muskelsjukdomar, cerebral pares, Downs syndrom, utmattningssyndrom m.m.

På dagtid har vi två anställda som tillsammans med idella ledare tar emot grupper från olika skolor i Jönköpings kommun samt några ryttare som rider på sin fritid. På dagtid kör vi också med häst och vagn.

På kvällstid finns enbart våra ideella ledare på plats för våra ridgrupper för privatpersoner. Nästan alla ideella ledare jobbar till vardags med människor på olika sätt inom skola, vård och omsorg. Vi är bland annat arbetsterapeuter, lärare, logopeder, sjuksköterskor, undersköterskor och barnskötare.

Vi är medlemmar i Svenska ridsportförbundet, Riksidrottsförbundet Småland och Smålands parasportförbund. Vår målsättning är att alla våra ledare ska ha gått minst steg 1 av Ridsportförbundets ledarkurs för ryttare med funktionsnedsättning. Flera har även gått steg 2 och 3. 

Ordförande - Sara Xavier

Kassör - Annika Sterner

Sekreterare - Linda Gyllenmyr

Sponsoransvarig - Linda Gyllenmyr

Hemsideansvarig - Simone Lönander

Hälsning från Rebecka

Rebecka som rider hos oss på dagtid har skrivit ett inlägg om Volt på sin blogg. Klicka på länken för att läsa!

Hälsning från Lotta

Jag heter Lotta och har haft 4 veckors praktik här på Volt. Jag läser till fritidsledare på Värnamos folkhögskola och är färdig juni 2021.
Min tid på Volt har varit väldigt lärorik och rolig. Jag har fått lära mig mycket om djur men också samtidigt vad djur kan göra för våra ryttare på volt.
Tack för 4 roliga veckor.

Dela den här sidan